Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Vykdami žvejoti į Tverų tvenkinį neužmirškite leidimų

Paskelbta 2016-02-19

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

2016 m. pradžioje Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Plungės ir Rietavo skyriaus sprendimu Tverų bendruomenei suteiktas leidimas naudoti žvejybos plotą- Tverų tvenkinį, organizuojant mėgėjų žvejybą ir nustatyta tvarka naudojant žuvų išteklius 10 metų.

 

 

Netrukus į visus žvejus, atvykusius pažvejoti į Tverų tvenkinį, bus atkreiptas didesnis dėmesys, nes kiekvienas, norintis žvejoti tvenkinyje, privalės su savimi žvejybos metu turėti įsigytą mėgėjų žvejybos leidimą, suteikiantį teisę mėgėjų žvejybai valstybiniame vandens telkinyje, į kurį išduotas leidimas naudoti žvejybos plotą.

 

 

Kas nėra susidūręs su tokiais leidimais, turėtų labai nesibaiminti, informacijos apie tai galima rasti LR Aplinkos ministerijos sukurtoje Aplinkosaugos leidimų informacinėje sistemoje (alis.am.lt) ir mūsų svetainėje.

Neturėtų labai sunerimti ir žvejoti nemokamai, be mėgėjų žvejybos leidimo, turintys teisę fiziniai asmenys iki 16 metų, valstybinio socialinio draudimo pensininkai ir neįgalieji bei tie, kurie susipažinę su LR Aplinkos ministro 2013 m. sausio 4 d.  įsakymu Nr. D1-14 patvirtintomis „Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėmis“.

 

 

Reiktų pažymėti, kad visos surinktos už leidimų išdavimą lėšos bus skiriamos vykdant patvirtinto žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos vandens telkinyje priemonių plano reikalavimus, įžuvinant tvenkinį.

 

Norėtume, kad kiekvienas, ypač tveriškis, nepraeitų pro šalį pro netinkamai besielgiančius žvejus ir savo pastebėjimais pasidalintų svečių knygoje, paskambindamas Tverų bendruomenės valdybos pirmininkui Aurimui Puidokui mob. tel. 8 699 39258, ar parašydamas laišką el. paštu- admin@tverai.lt.



1 slide SineWave