Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Tveriškių išvyka į festivalį Lenkijoje

Paskelbta 2016-08-05

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

            Ne veltui liaudies išmintis byloja: „Kas dainuoja, tas laimingas“. Šią gražią ir išminties kupiną patarlę drąsiai gali patvirtinti Rietavo savivaldybės kultūros centro Tverų filialo folklorinis ansamblis, kuris liepos 28 - rugpjūčio 1 dienomis lankėsi kaimyninės Lenkijos Silezijos regione. Čia, kalnų apsuptame Železno miestelyje, vyko tradicinis muzikos festivalis „Lato na ludowo“. Tveriškiai, pasipuošę tautiniais kostiumais, su pasididžiavimu  pristatė Žemaitijos regiono  dainas ir sulaukė nepaprastai šilto  kaimyninės šalies žmonių palaikymo.

          Į festivalį vykome ne vieni. Lietuvai atstovauti buvo pakviesti dar du kolektyvai: Vilniaus miesto tautinių šokių kolektyvas „Ainiai“ bei Trakų rajono Tiltų kaimo kapela. Pastarieji  šiame festivalyje dalyvavo jau antrą kartą.

         Neišdildomas akimirkas paliko aplankyta Lenkijos sostinė Varšuva, garsioji  Ksionž karalių pilis, Vroclavo senamiestis, japoniškas sodas, Liadek Zdrui mineralinių vandenų gydykla. Mums teko galimybė pasigrožėti Stolowe kalnų panorama, apsilankyti aukso kasyklose, taip pat gėrėjomės šokančiais ir grojančiais fontanais.

            Turėjome nuostabią progą melstis Železno miestelio bendruomenės bažnyčioje, kur garbingai  plazdėjo mūsų trispalvė, o vietinio kunigo pamoksle ne kartą skambėjo Lietuvos vardas. Staigmena tapo tai, kad švento rašto ištrauką mūsų gimtąja kalba skaitė lietuvis  kunigas, kuris  jau dvidešimt metų užsiima ganytojiška veikla lietuvių bendruomenėje Baltarusijoje.

              Po šv. Mišių miestelio gatvėmis nusidriekė spalvinga dalyvių eisena, kurioje tautiniais  raštais išmargintais rūbais pasipuošę išdidžiai žengė ir žemaičiai iš nedidelio Žemaitijos miestelio.

           Esame labai dėkingi ir sujaudinti  festivalio rengėjų nuoširdumu, vaišingumu ir parodytu  dėmesiu lietuviams. Tikimės, kad nutiesti muzikos draugystės tiltai į šią gražią šalį sustiprins užsimezgusius  ryšius tarp kolektyvų ir ateityje kaimynus lenkus išvysime mūsų festivalyje „Užsilėpsu aš ont kalna“.

 

Tverų folklorinio ansamblio vadovas Arūnas Gedmantas



1 slide SineWave