Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Trumpametražių filmų festivalyje Sutverk 2011

Paskelbta 2012-11-20

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

,,Sutverk 2011“- taip pasivadino trumpametražių filmų festivalis, kuris Tverų kultūros namuose prasiautė rugpjūčio 19 dieną. Tai bene pirmasis tokio pobūdžio renginys Rietavo savivaldybėje. Savo kūrybos darbus rodė jauni kūrėjai iš Tverų, Rietavo bei Gargždų.

 

Renginys viršijo organizatorių- K. ir J. Katauskių lūkesčius. Jaunuolius pavyko turiningai užimti ir įtraukti į kūrybinę veiklą, kurioje jie galėjo atsiskleisti laisvai pasirinkta tema. Komisijai ir žiūrovams buvo pristatyta dvylika trumpametražių kino filmų. Tikimasi, kad šis festivalis plėsis ir taps tradiciniu.

 

Festivalio komisiją sudarė penki nariai : J.Katauskis (festivalio sumanytojas), A. Zalepūgas (Tverų seniūnas), A. Maslauskas (Rietavo sav. tarybos narys) , I. Liškuvienė (Tverų turizmo centro vadovė) ir pirmininkas E. Gricius (Rietavo sav. administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus jaunimo reikalų koordinatorius).

 

Po gana ilgų diskusijų buvo paskelbtos penkios nominacijos. Geriausiu reportažiniu filmu pripažintas žurnalistinis tyrimas ,,Kas yra spalio 5 – oji?“. Filmo autoriai Laimonas Jurkus, Akvilė Pliuškytė ir Milda Zalepūgaitė. Nominaciją už geriausią vaidybą pelnė gargždiškio Sauliaus Balčiūno filmas ,,Cukrus“. Filmas ,,Šiurkštumas“ įvertintas už jame gvildenamą šių dienų aktualiją. Jo autorės trys merginos: Akvilė Pliuškytė, Laura ir Milda Zalepūgaitės. Nominacija už geriausią fotomontažą atiteko rietaviškiui fotografui Mantui Viržintui. Pagrindinis prizas už geriausią festivalio ,,Sutverk 2011“ filmą atiteko vaidybiniam filmui ,,Homo erectus“. Jo kūrėjai tai Tomas Vičius, Eimantas Žalondauskis, Rimantė Lenkšaitė ir Indrė Dukanauskaitė.

 

Komisijos pirmininkas Egidijus Gricius tardamas sveikinimo žodžius festivalio dalyviams, džiaugėsi jaunaisiais kūrėjais, stebėjosi jų išradingumu, sveiko humoro supratimu, aktualijų suvokimu ir viso to perteikimu kelių minučių apimties filme. Seniūnas Antanas Zalepūgas, dėkodamas renginio sumanytojams už gebėjimą įkvėpti jaunimą tokiems kūrybiniams darbams, išreiškė viltį, kad šis festivalis taps tradicinis ir apims ne tik savivaldybę, bet greitu laiku taps tarptautinio masto renginys.

 

Tą vakarą žiūrovai taip pat turėjo galimybę pamatyti ir nemažą pluoštą profesionalių kūrėjų sukurtų trumpametražių kino filmų. Kas apsilankė šiame festivalyje, pabuvojo tikroje kino meno šventėje.

 

 



1 slide SineWave