Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Sueigai ir sporto šventei praėjus

Paskelbta 2018-07-13

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Kiekvieną vasarą rengiama tveriškių sueiga iš įvairių Lietuvos kampelių į Tverus sutraukia nemažą būrį tų, kurie čia gimė, augo, gyveno.

 

Tverai šiais metais yra mažoji Lietuvos kultūros sostinė. Miestelio šventė skirta šiai progai ir Valstybės dienai paminėti. Šventei organizuoti finansavimas gautas iš Kultūros rėmimo fondo pagal pateiktą projektą. Kitą dalį skyrė rėmėjai, kuriems tariame nuoširdų ačiū.

 

Dėkojame ūkininkams Tomui Stonceliui, Eligijui Narvydui, Povilui Burneikiui, Valerijai Stancelienei, Vilimui ir Virginijai Kurmiams, Linui ir Editai Mačiulskiams, Andriui ir Irmai Griguoloms, Edmundui ir Rasai Griguoloms, Mariui ir Violetai Kamaldinovams, UAB ,,Lopaičių miškai“ direktoriui Alvydui Meškauskui, UAB ,,Pirmas žingsnis“ direktoriui Algimantui Astrauskui, UAB ,,Litspringas“ direktoriui Egidijui Rapaliui, UAB ,,Ekorema“ direktoriui Egidijui  Kryževičiui, UAB ,,Gazimpeksas“ gen. direktoriui Jonui Šarkauskui,  AB „Lytagra“ gen. direktorei Daliai Balsienei, Žemės ūkio kooperatinės bendrovės  ,,Pieno gėlė“ vadovui Rolandui Jurkui, verslininkams Ignui ir Reginai  Vaičeliūnams,  Vidmantui ir Ingai Sasnauskams, Robertui ir Ramunei Barodicoms.

 

Šventę papuošė senų automobilių paroda.

 

Kokia šventė be svečių, be sveikinimo žodžių. Susirinkusius pasveikino  seniūnijos seniūnas Antanas Zalepūgas, Tverų bendruomenės pirmininkas Aurimas Puidokas, Tverų parapijos klebonas Saulius Stumbra, Rietavo savivaldybės vicemeras Jonas Eugenijus Bačinskas.

 

,,Puošiame savo sodybas – puošiame Lietuvą”, – sakė į sceną pakilusi Rasa Mačernienė, geriausiai Tverų seniūnijoje tvarkomų sklypų apžiūros – konkurso komisijos pirmininkė. Ji išreiškė visos komisijos nuomonę, kad mūsų seniūnijos žmonės gražiai tvarkosi, kad yra daug sodybų, iš kurių galime pasisemti patirties, pasimokyti.

Gražiausiai besitvarkančiomis sodybomis šiemet pripažintos:

I vieta – Astos ir Antano Barauskų sodyba (Kaupų kaimas),

II vieta – Rimos ir Alvido Mickų sodyba (Tverų miestelis),

III vieta – Vidos ir Arūno Ripkauskų sodyba (Pajomančio kaimas).

Gražiausiai besitvarkanti gatvė – Varnių gatvė, viešoji įstaiga – Ingos ir Vidmanto Sasnauskų pobūvių salė ,,Darželis”.

Smagu, kad kasmet į sodybų puoselėtojų gretas įsijungia naujos šeimos, kurios savo darbu ir sugebėjimais kuria grožį ir jaukumą ne tik sau, bet puošia  miestelį, seniūniją. Šiemet norisi išskirti Danutės ir Petro Pirutavičių (Lopaičių kaimas), Jurgitos ir  Zigmanto Klevinskių (Tverų miestelis),  Nijolės ir Zigmo Varkalių (Tverų miestelis) sodybas.

Nenuilstančiomis rankomis, meile grožiui žavi senjorai. Daugelį metų grožiu stebina Adelės ir Kosto Uselių (Tverų miestelis), Irenos ir Povilo Vyšniauskų (Taukolydžių kaimas) sodybos.

Už autentiško kaimo išlaikytas tradicijas, jų puoselėjimą  nuominuotos Kristinos ir Albino  Maslauskų  (Zorūbėlių kaimas),  Birutės Barvydienės (Taukolydžių kaimas) sodybos.

Už gražiai tvarkomą aplinką, puoselėjamą grožį, džiuginantį ne tik šeimos narius, bet ir kaimynus, dėkojame Loretai Lidekauskienei.

Visi gražiausių sodybų šeimininkai dovanų gavo  kvietimus į augalų sodą, kur galės įsigyti augalų ir papuošti savo sodybas.

 

Šventinę programą dovanojo Tverų dienos centro vaikai, vadovaujami Vaidos Griciuvienės, Tverų kultūros namų saviveiklininkai.

 

Po pirmosios renginio dalies, scenoje pasirodė grupė ,,ARTIS”. Skambėjo visų pamėgtos dainos, pakvietusios į šokių aikštelę drąsiausius šokėjus. Neprailgo valanda, sustojome kartu sugiedoti ,,Tautinę giesmę”. O po jos sceną ir mūsų dėmesį užkariavo Rytis Cicinas ir šokių grupėRokada“. Vakaro programą tęsė grupė ,,ARTIS“.  Pamatėme nuostabų ugnies ir pirotechnikos šou, kuris suteikė vakarui nepakartojamą akcentą. Iki vidurnakčio netilo muzika, sukosi poros aikštelėje.

 

Kaip įprasta, miestelio šventė tęsėsi dvi dienas. Antroji diena – sporto šventė. Į Tverų gimnazijos sporto aikštyną susirinko apie 150 mėgėjų, kurie išbandė savo jėgas įvairiose sporto šakose. Tradiciškai šventė prasidėjo bėgimu apie Tverus, kunigaikščio Vykinto taurei laimėti. Nugalėjo:

Vyrai:

I vieta – Bronius Venclova (Švėkšna),

II vieta – Domantas Butikis (Tverai),

III vieta – Marius Karosevičius (Kaunas),

Moterys:

I vieta –  Dovilė Tamašauskaitė (Kaltinėnai),

II vieta –  Lina Berneckė (Rietavas),

III vieta –  Justina Tamašauskaitė (Kaltinėnai).

 

Taip pat buvo rungiamasi daugybėje kitų rungčių.

Futbolo rungtyje stipriausi buvo rietaviškiai. Nugalėjo  „RIETUVA“, antri liko „MUIBACHA“ (Gargždai), tretiTELŠIAI“ (Telšiai).

 

Krepšinio aikštelėje vėl stipriausi buvo rietaviškiai. Pirma vieta atiteko komandai „BLAGADARIU“, antri liko „TRIGUBAS P“ (Tverai), treti  „VIRVYTĖ“  (Vilnius).

 

Tinklinį geriausiai žaidė taip pat rietaviškiai. Pirmas dvi vietas užėmė „RAŠYK LAIŠKUS“ ir „MIKLIOS RANKELĖS“, treti liko „TVERAI“ (Tverai).

 

Virvės traukimo rungtyje pagaliau visas prizines vietas iškovojo tveriškių komandos:

I vieta – „TRYS P“ (Tverai),

II vieta – „SNOOP DOG“ (Rietavas, Tverai),

III vieta – „TVERŲ KOZERIAI“ (Tverai).

 

Rankų lenkimo rungtyje vyrų tarpe pirmą vietą užėmė Paulius Griguola (Žarėnai), antras Dalius Ničajus (Tverai), trečias Giedrius Jokubauskas (Šilalė).

Tarp moterų stipriausia buvo Dovilė Gedvilė (Plungė),  II vieta – Aurelija Vičienė (Tverai), III vietą užėmė Irena Rubavičiūtė (Tverai).

 

Stalo tenisas:

I vieta – Andrius Černeckis (Tverai),

II vieta – Ernestas Macenis (Rietavas),

III vieta – Algis Grabauskas (Tverai).

 

Šaškės:

Vyrai:

I vieta – Saulius Urbonas (Telšiai),

II vieta – Vytautas Grigalis (Laukuva),

III vieta – Alfonsas Stasytis (Laukuva),

Moterys:

I vieta – Julija Ničajienė (Tverai),

II vieta – Birutė Umantienė (Tverai),

III vieta – Irma Barsteigienė (Tverai).

 

Šachmatai:

Vyrai:

I vieta – Algis Marcinkus (Laukuva),

II vieta – Pranas Rapalis  (Tverai),

III vieta – Zenonas Gedminas (Laukuva),

Moterys:

I vieta – Birutė Umantienė (Tverai),

II vieta – Irma Barsteigienė (Tverai),

III vieta – Martyna Kiršytė (Tverai).

 

Svarsčio kėlimas:

I vieta – Dalius Ničajus (Tverai),

II vieta – Giedrius Jokubauskas (Šilalė),

III vieta – Laurynas Bernotas  (Tverai).

 

Smiginis:

Vyrai:

I vieta – Paulius Griguola  (Žarėnai),

II vieta – Tadas Metrikis (Tverai),

III vieta – Vytautas Žukauskas (Rietavas),

Moterys:

I vieta – Lina Berneckė (Rietavas),

II vieta – Eimantė Burneikaitė (Tverai),

III vieta – Kornelija Vičytė (Plungė).

 

Galiūnų turnyras

I vieta – Dalius Ničajus (Tverai),

II vieta – Giedrius Jokubauskas (Šilalė),

III vieta – Tadas Griguola (Tverai).



1 slide SineWave