Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Sporto šventė tveriškių sueigos išvakarėse 2009

Paskelbta 2012-11-17

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Liepos 4 dieną, naujai įrengtame Tverų sporto aikštyne, vyko sporto šventė ,,Tveriškių sueiga – 2009 '', kurią organizavo Tverų sporto klubas ,,Vykintas'' kartu su Tverų seniūnija.

 

Šioje šventėje dalyvavo virš dviejų šimtų sportininkų ne tik iš Tverų, bet ir iš visos Rietavo savivaldybės, bei Klaipėdos, Telšių, Plungės, Skuodo rajonų. Sportininkai dėl sporto klubo ,,Vykintas'' įsteigtų taurių kovojo bėgimo aplink Tverų miestelį, rankų lenkimo, svarsčio kėlimo, futbolo, krepšinio bei tinklinio rungtyse. Dėl seimo nario Vytauto Gapšio įsteigtų taurių kovojo virvės traukikai.

 

Šventė prasidėjo masiniu bėgimu aplink Tverų miestelį. Bėgimo trasa -3,2 km. Šį atstumą greičiausiai įveikė tveriškis Paulius Rapalis, sugaišęs 12,43 min., antras finišavo rietaviškis Rolandas Jazdauskis, trečias – Ramūnas Raudonius iš Pribitkos kaimo. Merginų tarpe pirma finišavo telšiškė Monika Jucevičiutė, antrą ir trečią vietas pasidalijo tveriškės Gintarė Karpavičiūtė ir Justina Butkutė. Po bėgimo įvyko iškilmingas sporto šventės atidarymas, kurio metu šventės dalyvius sveikino ir sėkmės varžybose palinkėjo Tverų seniūnas Antanas Zalepūgas, Rietavo sav. švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas sportui Mantas Vaičekausas, Tverų sporto klubo ,,Vykintas'' pirmininkas Juozas Norkevičius. Šventės dalyviams pašoko ,,Rivos'' šokėjos.

 

Po iškilmingo atidarymo užvirė įnirtingos kovos aikštelėse. Daugiausia, net 16 komandų suskirstytų į keturis pogrupius, kovojo krepšinio aikštelėse. Finale triumfavo komanda ,,JUMP'' iš Rietavo, kuri rezultatu 11 : 6 įveikė komandą ,,Bratkos'' iš Vėžaičių. Kovoje dėl trečiosios vietos tveriškių ,,ADIBAS'' komanda rezultatu 12 : 9 įveikė komandą ,,Žalios rūtos'' iš Plungės ir iškovojo bronzos medalius.

 

Tinklinio aikštelėje jėgas išmėginti panoro 2 moterų ir 7-ios vyrų komandos. Moterų grupėje Rietavo ,,Rivos'' komanda privertė pasiduoti Tverų ,,Vykinto“ merginas ir iškovojo I-ą vietą. Tveriškėms teko tenkintis sidabro medaliais. Vyrų grupėje finale susikovė komandos ,,Darbas“ iš Rietavo ir ,,Smūgis“ iš Budrikių. Šį kartą pajėgesni buvo ,,Smūgio“ tinklininkai, kurie ir iškovojo pirmąją vietą. Kovoje dėl III-os vietos, Rietavo ,,Senjorų“ komanda nugalėjo Tverų ,,Vykinto“ jaunimo komandą ir iškovojo bronzos medalius.

 

Stipriausi vyrai savo jėgas aiškinosi svarsčio kėlimo rungtyje. Čia nugalėtoju tapo Augustas Bukys iš Vatušių, kuris 32 kg svarstį iškėlė 45 kartus. Antrą vietą, iškėlęs 42 kartus, iškovojo Aivaras Jatulis iš Rietavo, o trečias liko medingėniškis Audrius Varpiotas, iškėlęs 31-ą kartą.

 

14-a vyrų ir 6-ios moterys panoro išmėginti savo jėgas rankų lenkimo rungtyje. Moterų grupėje jokių vilčių savo priešininkėms nepaliko Monika Razutytė iš Žadvainių, antra liko taip pat žadvainiškė Erika Zimkutė, o trečią vietą iškovojo Diana Dirmontienė iš Rietavo. Tarp vyrų nenugalimas buvo Šarūnas Jokubaitis iš Rietavo. II-ą ir III-ią vietas iškovojo tveriškiai Egidijus Gricius ir Petras Barsteika.

 

Dėl seimo nario Vytauto Gapšio įsteigtų taurių kovojo virvės traukikai. Šioje rungtyje nugalėtojomis tapo ir taures iškovojo Tverų ,,Vykinto“ vyrų ir moterų komandos.

 

Ilgiausiai kovos, net iki 22-os valandos, tęsėsi futbolo aikštelėje. Čia dėl apdovanojimų kovojo 3 merginų ir 10 vyrų komandų. Tarp merginų geriausiai sekėsi komandai ,,Fainos“ iš Rietavo. Jos rezultatu 2:0 nugalėjo Tverų ,,Vykinto“ komandos merginas, ir rezultatu 1:0 įveikusios Žadvainų komandą, tapo turnyro nugalėtojomis. Antrą vietą iškovojo Tverų merginos, įveikusios žadvainiškes rezultatu 1:0. Vyrų tarpe nugalėtojais tapo komanda ,,Lyderiai“ iš Rietavo, finale rezultatu 3:2 nugalėję komandą ,,Rietuva“ iš Rietavo. Kovoje dėl trečios vietos Stalgėnų futbolininkai tik po pratęsimo, rezultatu 2:1 palaužė Tverų ,,Vykinto“ jaunimo komandą ir iškovojo bronzos medalius.

 

Nors varžybų metu karts nuo karto prapliupdavo lietutis, tačiau šventės dalyviams geros nuotaikos jis nesugadino. Pasibaigus varžyboms dar ilgai šventės dalyviai miklino kojas diskotekoje.



1 slide SineWave