Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Sporto šventė Tveriškių sueiga - 2010

Paskelbta 2012-11-18

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

2010 m. liepos 3 dieną, Tverų sporto aikštyne vyko sporto šventė ,,Tveriškių sueiga - 2010“, kurią organizavo Tverų sporto klubas ,,Vykintas“ kartu su Tverų seniūnija. Šventėje dalyvavo apie du šimtus sportininkų ne tik iš Tverų, bet ir iš Rietavo, Plungės, Telšių bei Klaipėdos savivaldybių.

 

Sportininkai dėl sporto klubo ,,Vykintas“ įsteigtų taurių kovojo futbolo, krepšinio, tinklinio aikštelėse, bėgimo apie Tverų mieselį, virvės traukimo, svarsčio kėlimo, rankų lenkimo, automobilio tempimo, smiginio, ,,krokodilo“ rungtyse. Taip pat vyko komandinės šaškių varžybos ir šachmatų ,,blic“ turnyras.

 

Šventė prasidėjo masiniu bėgimu aplink Tverų miestelį. Bėgikams teko įveikti 3,2 km bėgimo trasą. Vyrų tarpe pirmas finišavo rietaviškis Erlandas Jazdauskis, trasoje sugaišęs 12,10 min antrą ir trečią vietas pasidalijo tveriškiai Paulius Rapalis ir Tomas Vičius. Merginų tarpe visas prizines vietas iškovojo Tverų merginos. Pirmoji finišavo Karolina Šniaukaitė, antra- Margarita Varkalytė, o trečia- Gintarė Karpavičiūtė. Po bėgimo įvyko iškilmingas žaidynių atidarymas, kurio metu dalyvius pasveikino ir sėkmės varžybose palinkėjo Tverų seniūnas Antanas Zalepūgas, Rietavo sav. švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas sportui Mantas Vaičekauskas, Tverų sporto klubo ,,Vykintas“ pirmininkas Juozas Norkevičius. Šventės dalyvius savo šokiais pasveikino tveriškės ,,Rivos“ šokėjos.

 

Po iškilmingo atidarymo užvirė įnirtingos kovos aikštelėse. Daugiausia, net 16 komandų, suskirstytų į 4 pogrupius, kovojo krepšinio aikštelėse. Finale triumfavo komanda ,,Bratkos“ iš Gargždų, rezultatu 8:3 įveikusi plungiškių komandą ,,Partizanai“. Kovoje dėl trečios vietos tveriškių komanda ,,ADIBAS“, kuriai atstovavo Jonas Rekašius, Giedrius Bružinskis, Martynas Andrijauskas ir Dainius Butkus atkaklioje kovoje rezultatu 15:13 nugalėjo komandą ,,Brigada“ iš Rietavo, ir iškovojo bronzos medalius. Pasibaigus krepšiniui, varžybų dalyviai ir sirgaliai krepšinio aikštelėje išmėgino savo jėgas ,,Krokodilo“ rungtyje. Čia visus savo varžovus įveikė ir nugalėtoju tapo rietaviškis Almantas Jucius.

 

Tinklinio aikštelėje jėgas išmėginti panoro 9 komandos. Stipriausios pasirodė esančios Rietavo komandos, jos iškovojo visas tris pirmąsias vietas. Trečią vietą užėmė ,,Senjorai“, antrą ,,Smūgis“ iš Budrikių, na, o nugalėtojais tapo komanda „Lapskurnikai“. Tverų ,,Vykinto“ komanda turėjo tenkintis garbinga ketvirtąja vieta.

 

Greitųjų šachmatų turnyre susikovė 6 vyrai. Jie kiekvienas su kiekvienu sužaidė po dvi partijas po 5 min. Geriausiai sekėsi Tomui Gauryliui iš Ryškėnų, kuris surinko 8 taškus ir tapo šio turnyro nugalėtoju. Antrąją vietą su 7-iais taškais iškovojo Virginijus Kuokšta, taip pat iš Ryškėnų. Tveriškis Mindaugas Grigula surinko 6,5 taško ir iškovojo trečiąją vietą.

 

Šaškių komandinėse varžybose varžėsi 4 komandos. Komandos sudėtis 2 vyrai ir 1 moteris. Sėkmė lydėjo Ryškėnų SK komandą, kuri surinkusi 14,5 taško, iškovojo pirmąją vietą. Antrą vietą, surinkusi 12,5 taško užėmė Tverų ,,Vykinto“ komanda, kurią atstovavo Julija Ničajienė, Antanas Paliokas ir Jonas Indzelis. Tveriškių komanda pasivadinusi ,,Tiesiog Tverai“, su 7-iais taškais, liko trečioje vietoje.

 

Rankų lenkimo varžybose savo jėgas išmėgino 6 merginos ir 10 vyrų. Merginų tarpe antrus metus iš eilės nugalėtoja tapo Monika Razutytė iš Rietavo. Antrą vietą iškovojo Dovilė Ničajutė iš Tverų, trečioje vietoje liko taip pat tveriškė Akvilė Pliuškytė. Vyrų tarpe nenugalimas buvo Andrius Lileikis iš Ryškėnų. Antą ir trečią vietas pasidalino tveriškiai Robertas Simonavičius ir Andrius Griguola.

 

Svarsčio kėlimo rungtyje Viktoras Kazbaras iš Ryškėnų, 32 kg sveriantį svarstį iškėlė 77 kartus ir tapo nugalėtoju. Antą vietą iškovojo Raimondas Pūžė iš Taukolydžių kaimo, jis svarstį iškėlė 45 kartus. Viktoras Dambrauskas iš Telšių, iškėlęs svarstį 40 kartų, buvo trečias.

 

Smiginio rungtyje, surinkęs 68 taškus, nugalėtoju tapo Tomas Dapšauskas iš Degaičių, antrą vietą su 66 taškais iškovojo Darius Valančius iš Stalgėnų, trečias buvo rietaviškis Almantas Jucius, kuris surinko 64 taškus.

 

Didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukė automobilio ,,Niva“ tempimo rungtis. 10 m kelio atkarpą varžybų dalyviai turėjo automobilį nutempti per kuo trumpesnį laiką. Tveriškis Petras Barsteika šią užduotį įvykdė per 11 sek. ir tapo šių varžybų nugalėtoju. Antrąją ir trečiąją vietas pasidalijo Andrius Lileikis ir Viktoras Kazbaras, abu iš Ryškėnų.

 

Virvės traukimo rungtyje tarp vyrų komandų nugalėtoja tapo Tverų ,,KESRAMOS“ komanda, kurią atstovavo Petras Barsteika, Ramūnas Barsteika, Kęstas Barsteika, Edmundas Griguola ir Eligijus Mineika. Antą vietą iškovojo Stalgėnų komanda, o trečiąją jungtinė tveriškių Lenkšų ir Griguolų komanda. Tarp moterų dėl nugalėtojų taurės susigrūmė dvi tveriškių komandos. Tai „VYKINTO“ ir ,,KESRAMOS“ komandos. Po atkaklios kovos nugalėtojomis tapo ,,Vykinto“ komandos merginos: Rasa Juozapaitytė, Irena Gusčiuvienė, Vida Meškauskienė, Irma Griguolienė ir Loreta Lidekauskienė.

 

Vėliausiai baigėsi futbolo varžybos, kurios tęsėsi net iki 21 val. Į kovą stojo 10 komandų, burtų keliu suskirstytų į du pogrupius, kur rungėsi dėl dviejų kelalapių į pusfinalį. Pusfinaliuose vyko itin atkaklios kovos. Pirmose pusfinalio rungtynėse tik po pratesimo Tverų „REVE“ komanda nusileido Kadaičių iš Plungės raj. komandai. Dar atkaklesnė kova vyko antrajame pusfinalyje, kur Rietavo I-oji komanda tik po baudinių serijos įveikė Stalgėnų komandą. Kovoje dėl trečios vietos, pavargę Tverų „REVE“ komandos žaidėjai nesugebėjo rimčiau pasipriešinti Stalgėnų komandai ir liko ketvirti. Finale pakiliai žaidę Rietavo I-os komandos žaidėjai rezultatu 7:0 sutriuškino Kadaičių komandą ir tapo varžybų nugalėtojais.

 

Visi varžybų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti sporto klubo ,,Vykintas“ diplomais, medaliais ir taurėmis. Šventės dalyviai, nors ir pavargę po varžybų, dar ilgai linksminosi diskotekoje.



1 slide SineWave