Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Sportinis savaitgalis

Paskelbta 2014-04-16

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Šį savaitgalį vyko daug įvairių sportinių renginių, kuriuose dalyvavo ir Tverų sportininkai.

 

Penktadienio vakare Varniuose vyko velykinis šaškių ir šachmatų turnyras. Jame dalyvavo komandos iš Varnių, Laukuvos, Platelių, Užvenčio ir Tverų. Pagirtinai šiame turnyre kovojo abi tveriškių komandos. ,,Vykinto“ šaškininkų komanda, kurią atstovavo Julija Ničajienė, Antanas Paliokas, Juozas Grauslys ir Eugenijus Rubavičius iškovojo antrąją vietą. Sidabro medaliais pasidabino ir šachmatininkai Birutė Umantienė, Vitalis Avik, Pranas Rapalis ir Juozas Norkevičius.

 

Balandžio 12-ą dieną Tverų sporto klubas ,,Vykintas“ organizavo tradicinį velykinį šeimų krepšinio turnyrą. Šių metų turnyre dalyvavo 5 komandos. Varžybų dalyvius sveikino ir sėkmės linkėjo Tverų seniūnas Antanas Zalepūgas, naujasis Tverų bendruomenės pirmininkas Aurimas Puidokas, klubo pirmininkas Juozas Norkevičius. Po gražių linkėjimų užvirė atkaklios kovos krepšinio aikštelėje.

 

Pirmiausia komandos tarpusavio kovose išsiaiškino keturias pajėgiausias, kurios toliau kovojo dėl apdovanojimų. Čia labiausiai nepasisekė varniškių Šaltmerių šeimos komandai, kuri liko penkta ir turėjo pasitraukti iš tolimesnės kovos. Pirmame pusfinalyje susikovė komandos Pliuškiai iš Tverų ir Aliukai iš Ryškėnų. Tveriškiai be didelio vargo rezultatu 19 : 5 laimėjo šį mačą ir pateko į finalą. Žymiai atkakliau vyko antrasis pusfinalis, kur susitiko tveriškių Tamošauskių šeimos komanda su varniškiais Pikeliais. Rezultatu 15 :12 pergalę šventė tveriškiai, tad jie ir pateko į finalą. Kovoje dėl trečios vietos varniškiai Pikeliai 15 : 11 įveikė Aliukus iš Ryškėnų ir iškovojo bronzos medalius. Finale jauna Tamošauskių komanda, kuriai atstovavo broliai Edvinas ir Gvidas Tamošaukiai, Tadas Griguola ir Laimonas Jurkus, nebeturėjo jėgų rimčiau pasipriešinti galingai Pliuškių komandai, tad turėjo tenkintis sidabro medaliais. Nugalėtojais šiais metais tapo Paulius Pliuškys, Remigijus Pliuškys, Ovidijus Kaminskis ir Karolis Timofejevas.

 

Varžybų pertraukėlių metu dalyviai ir žiūrovai galėjo pakovoti įvairiose krepšinio rungtyse dėl sporto klubo ,,Vykintas“ įsteigtų prizų. Baudas mėtyti geriausiai sekėsi Monikai Kružintaitytei iš Ryškėnų ir varniškiui Mantui Šaltmeriui. Labai atkakli kova vyko tritaškių  metimo rungtyje, čia tveriškis Aurelijus Špokas ir varniškis Rolandas Urvakis surinko po 10 taškų, tad teko ,,persimesti“ dar kartą. Antras kartas sėkmingesnis buvo Rolandui, tad jis ir iškovojo prizą. Dviejuose rungtyse triumfavo plungiškis Karolis Timofejevas. Jis laimėjo ,,Krokodilo“ ir krepšinio triatlono rungtis.

 

Sekmadienį ,, Vykinto“ tinklininkai startavo Rietavo savivaldybės tinklinio pirmenybėse.

Pirmose rungtynėse rezultatu 2 : 1 įveikta Rietavo RKK komanda. Antros rungtynės susiklostė kiek blogiau, po atkaklios kovos teko nusileisti ,,Rietavo medienos“ komandai. Savivaldybės pirmenybės tik prasidėjo, tad norisi palinkėti sėkmės komandai tolimesnėje kovoje dėl apdovanojimų.

 

Nuotraukas iš Varniuose vykusio turnyro galite pažiūrėti čia.

Nuotraukas iš Velykinio šeimų krepšinio turnyro rasite čia.



1 slide SineWave