Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Spalio 11 d. Tverų gimnazijoje vyko susitikimas su policijos pareigūne Aurelija

Paskelbta 2021-10-20

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

  Kasdien per radiją ir televiziją girdime vis daugiau pranešimų apie nusikaltimus: vagystes, plėšimus, nužudymus... darosi sunku gyventi tokioje visuomenėje,  kurioje  daug smurto ir nusikaltimų. Ar įsivaizduojate gyvenimą be policijos? Gatvėse siautėtų nusikaltėliai, teisybės reikėtų ieškoti patiems, grįžtų akis už akį įstatymo praktika. Policininkus pelnytai galime laikyti mūsų ramybės sergėtojais. Policijos veikla labai plati, todėl atskleisdama moksleiviams savo darbo įvairovę, parodydama jo perspektyvas, policijos pareigūnė Aurelija Studencova,  išsamiai papasakojo apie kasdienį darbą ir paskatino jaunąją kartą  prisijungti prie visuomenės sargų gretų.

Kalbėdama su nepilnamečiais apie policijos veiklą, kvietė moksleivius dalyvauti prevencinėse akcijose ir, gal, pasirinkti policininko profesiją.

Policininko profesija – atsakinga ir sudėtinga, tad būsimiems policininkams keliami ypatingi reikalavimai.  Policijos darbas apima daug įvairių sričių, su kuriomis galbūt ne kiekvienas žmogus ir susiduria. Būsimas pareigūnas gali rinktis būti patruliu, tyrėju, kriminalistu, operatyviniu darbuotoju, kinologu, migracijos specialistu, apylinkės inspektoriumi ir t.t. Pasirinkti tikrai yra iš ko, todėl kiekvienas pagal savo kompetencijas ir dominančias sritis gali atrasti tai, kas patiktų labiausiai. Kadangi policija apima tiek daug sričių ir yra didelė organizacija, pareigūnai turi galimybių tobulėti ir siekti karjeros. 



1 slide SineWave