Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Respublikos nacionalinių vertybių apdovanojimai 2010

Paskelbta 2012-11-18

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Lietuva įvertino tai, ką turi geriausia

 

Mūsų Lietuva turi vertybių, kuriomis didžiuojasi - tokią tiesą konstatavo “Respublika” ir nevyriausybinės moterų profesionalių ir vadovių organizacijos “Zonta International” Vilniaus klubas, pakvietę visus į sostinės Rotušėje vykusius Respublikos” nacionalinių vertybių apdovanojimus 2009”. Šiais metais labiausiai šalį garsinusiems žmonėms, reiškiniams ir objektams statulėlės buvo įteiktos jau trečiąjį kartą.

 

Per iškilmingą ceremoniją, kurią vedė egzotiškoji Greta Šapkaitė, o svečius linksmino Balio Dvariono muzikos mokyklos mokytojai bei Auksės Stankevičienės vadovaujamas baroko muzikos ansamblis “Lyrum”, taip pat operos solistė Rasa Juzukonytė ir pianistas Povilas Jaraminas, netrūko jaudulio.

 

Susirinkusiesiems jau trečiąjį kartą vykstančiuose apdovanojimuose buvo paskelbti penkių nominacijų nugalėtojai: “Žmogus amžininkas”, “Žmogus istorinė asmenybė”, “Reiškinys, garsinantis Lietuvą”, “Daiktas, objektas, garsinantis Lietuvą” ir dienraščio “Respublika” skaitytojų išrinktas nugalėtojas.

 

Pirmąsias keturias nominacijas rinko dienraščio “Respublika” apžvalgininko Ferdinando Kauzono vadovaujama kompetentinga komisija, tuo tarpu penktosios nominacijos šeimininką lėmė dienraščio skaitytojų balsai.

 

Nuotraukoje- GARBĖ III. „Respublikos“ skaitytojų simpatijų apdovanojimą pelniusio Medvėgalio piliakalnio statulėlė buvo įteikta Varnių regioninio parko direktorės pavaduotojui tveriškiui Kaziui Praerui.

 

Plačiau apie renginį galite paskaityti laikraščio „Respublika“ priede „Laisvalaikis“ Nr. 9 (629) 2010 m. kovo 4-11 d. arba internete:

http://www.respublika.lt



1 slide SineWave