Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Praūžė Kaziuko mugė

Paskelbta 2018-03-08

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

       Nušurmuliavo Kaziuko mugė Tveruose. Kaip niekada, šiemet džiaugėmės dalyvių gausa.  Savo produktus ir dirbinius mugėje pristatė ne tik vietiniai, bet ir iš kitų miestų atvykę medžio drožėjai, mezgėjėlės, suvenyrų gamintojai, šeimininkės. Mugės dalyvius ir lankytojus džiugino  Medingėnų kaimo kapelos ,,Medinga” muzikantai, Tverų kultūros namų folklorinis ansamblis ,,Kermušie” ir gimnazijos dainorėliai.

     

       Akis paganyti ir naudingą ar reikalingą daiktą įsigyti galėjo kiekvienas, apsilankęs mugėje. Čia pirkėjus viliojo naminė duona, kvepiantys pyragai, riestainiai, įvairiausių rūšių sūriai, džiovinti baravykai. Galėjai įsigyti ir kvapnių žolelių arbatos, įvairiausių prieskonių.

 

       Žavėjo mediniai dirbiniai - nuo mažiausio iki didžiulio šaukšto. Įvairiausių mentelių, padėklų, lentelių gausa stebino  drožėjai. Džiugino įvairiomis segėmis, suvenyrais kiti tautodailininkai. Mugėje galėjai įsigyti ir verbą, nors tokios mūsų krašte  nėra populiarios. Dar nė karto mugėje nebuvo toks platus suvenyrų, šalikėlių, apyrankių  pasirinkimas. Galėjai nusipirkt ir megztas vilnones kojines, ir dailiai numegztą staltiesėlę, ir spalvingą prijuostę šeimininkei.

 

       Kas norėjo karštos arbatos ar kvapnios kavos,  vaflių, bulvių su kastiniu - buvo laukiami salės balkone ,,Tverų Dienos centro”  įrengtoje kavinukėje.

 

         Visko buvo, visko pirkom, nes iš mugės nė vienas negrįžome tuščiomis.

 

       Renginį  vedė Tverų gimnazijos mokytoja Rima Mikalauskaitė ir Kazys Praeras. Šmaikštūs pasakojimai, menamos mįslės dovanojo puikią nuotaiką.

 

         Organizatoriams dėkojame už tokį smagų renginį.

 

Akimirkos iš šventės: https://youtu.be/xaQQGGp8AVU

 

Tverų bendruomenės informacija



1 slide SineWave