Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Popietė skirta Sausio 13-ajai paminėti

Paskelbta 2014-01-15

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Sausio 13 d. Tverų  miestelio  biblioteka pakvietė vaikus į popietę ,,Žodis ,,Laisvė” šiandienos vaiko lūpose”, skirtą 1991 sausio 13 d. paminėti.

Prieš renginį vaikai apžiūrėjo parengtą parodą, uždegė žuvusiems atminimo žvakę.

Popietė prasidėjo ištraukos iš 1992 m. laikraštyje ,,Klaipėda” publikuoto Klaipėdos 24-osios vid. mokyklos X klasės mokinio Nerijaus Daukšos rašinio ,,Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą”, skirto sausio įvykiams, skaitymu: “…Čia  - tavo Lietuva, tavo žemė, tavo gimtinė. Lietuviui kitos gimtinės niekada nebus. Tik gimtoji žemė  - jo gyvenimo pamatas, jo gyvybė, jo meilė ir tikėjimas. Jau nuo vaikystės kiekvieną lydi senelių išminties žodžiai: ,,Tėvynės ir dūmas saldus”,  ,,Tėviškėje ir tvoros žydi”. Gimtinė…Žemė…Ilgus metus ji buvo atimta iš mūsų, tapo lyg svetima…Ir lietuvis atgimė iš naujo, prisiminė savo šaknis, savo tautos būdą. Juk tauta be savo šaknų, be savo namų, be gimtinės - tai ne tauta. Ji išsigimsta, netenka savo papročių, užmiršta savo dainas, užmiršta, kur jos kelio pradžia…”

,,Kas yra laisvė: laisvė žmogaus, laisvė tautos?” – į diskusiją vaikus pakvietė  klasės  mokytoja Loreta Lidekauskienė. Vaikai pateikė ivairių minčių, o vėliau savo mintis išreiškė piešiniais.

 

Tverų filialo vedėja D. Grauslienė

Nuotraukas iš renginio rasite čia.



1 slide SineWave