Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Paroda JŪROS IMPRESIJA

Paskelbta 2017-11-08

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

       Š. m. lapkričio 6 d. Tverų gimnazijos vestibiulyje atidaryta gerbiamo  Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus dr. Jono Sąlygos fotografijų paroda „Jūros impresija”. Tai  jaukus ir romantiškas žvilgsnis į kaskart kitokią, tačiau niekada nepozuojančią jūrą.

 

Pasak paties fotografijų autoriaus „Per keletą metų ir keliolika tūkstančių padarytų kadrų supratau – jūra niekada nepozuoja. Turi suspėti su ja arba kantriai laukti akimirkos, kuria nustebintum pats save. Tokia manoji jūra, tokia manosios jūros impresija.“

 

Vaikščiojant jūros pakrantėmis žinomam klaipėdiečiui ne tik pavyko užfiksuoti kaskart kitokią jūrą, bet ir pradėti dėlioti poezijos posmus, vingiuoti prozos eilutes. J.Sąlygos sukurti tekstai nugulė greta  nuotraukų.
 

Parodoje eksponuojama menkutė dalis gydytojo, Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovo dr. Jono Sąlygos archyvuose sukauptų kadrų, kuriuose įmažinta ta pati herojė ir mūza – Baltijos jūra. Parodos autorius pažadėjo, kad kitą kartą Tveruose surengs ne tik parodą, bet ir pristatys savo kūrybą.

 

Maloniai visus kviečiame apsilankyti parodoje „Jūros impresija“, kuri veiks iki šių metų pabaigos Tverų gimnazijos vestibiulyje.



1 slide SineWave