Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Pakylėti gėrio ir grožio

Paskelbta 2012-11-21

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Laikas nenumaldomai verčia kalendoriaus lapus, artėdamas į metų pabaigą. Čia buvo gražuolė vasara, čia vėlyvas ruduo.

 

Simboliška, kad Tarptautinės tolerancijos dienos pavakarę tveriškiai rinkosi į bendruomenės vakaronę, kur buvo pagerbti geriausiai tvarkomų sklypų šeimininkai. Susirinko miestelio, kaimų gyventojai.

 

Sveikinimo žodį tarė seniūnas A. Zalepūgas. Pasveikinęs visus susirinkusius su rudens darbų pabaiga, pasidžiaugė, kad kasmet gražėja gyventojų sodybos, kad gėriui ir grožiui žmonės kasmet skiria daugiau laiko. Sveikinimo žodį tarė ir bendruomenės veiklą 2012m. apžvelgė Tverų bendruomenės pirmininkas J.Rekašius, grožio puoselėtojus pasveikino Tverų parapijos klebonas D.Povilaitis. Savo veiklą pristatė kredito unijos ,,Germanto lobis“ atstovai.

 

Seniūnijos geriausiai tvarkomų sklypų apžiūros-komisijos pirmininkė Zofija Kuzminskienė prisiminė prabėgusios vasaros grožį, įvairiaspalviais žiedais pasidabinusias sodybas ir jų šeimininkus.

 

Komisija aplankė per 50 seniūnijos sodybų. Prisiminti nuolat gražiausiai besitvarkantys šeimininkai.

 

Naujai pradėjusiems puoselėti sodybų aplinkas šeimininkams Laimai ir Remigijui Butikiams, Elvyrai ir Romualdui Poruciams, Dianai Zaborienei iš Tverų miestelio, Vidai Kojelytei-Stropienei ir Rimantui Stropui iš Lopaičių kaimo, Bronei ir Stanislovui Ežerskiams iš Dalgų kaimo įteikti seniūno padėkos raštai ir knygos prisiminimui.

 

Didžiausios pagarbos nusipelnė konkurse pripažintų geriausiai tvarkomų sodybų Tverų seniūnijoje savininkai. Pirmoji vieta skirta Editai ir Linui Mačiulskiams iš Pajomančio kaimo. Jiems įteikta meniška iškaba „Gražiausiai tvarkoma sodyba seniūnijoje 2012m“. Antroji vieta skirta Linai ir Aloyzui Griguloms iš Tverų miestelio, trečioji vieta – Astai ir Antanui Barauskams iš Kaupų kaimo. Šių vietų laimėtojams įteikti padėkos raštai ir žurnalo „ Sodo kraitė“ prenumerata 2013 metams. Stanislavai Marijonai Burniauskienei įteikta iškaba “Gražiausiai tvarkoma 2012m. senjorų sodyba“. Gražiausiai besitvarkančios įstaigos iškaba įteikta Tverų vidurinei mokyklai.

 

Vakaronės metu buvo skaitomos eilės, dainuojamos dainos, dalyviai vaišinosi prie suneštų rudens gėrybių stalų. Susirinkusius linksmino muzikantai iš Plungės.

 

Žvelgdami į besišypsančius, pasipuošusius vakaronės dalyvius susimastėme, kiek gėrio ir grožio gali puoselėti darbščios kaimo žmogaus rankos. Juk ir rudens dargana nebaisi, kai į ją pažvelgi kitomis spalvomis.

 

Nuotraukas iš renginio galite pasižiūrėti fotogalerijoje. Nuotraukų autorius- Virginijus Bizauskas.



1 slide SineWave