Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO ŠVENTĖ

Paskelbta 2018-02-20

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Šie metai mūsų šaliai – išskirtiniai: prieš šimtą metų dvidešimt drąsių ir patriotiškų signatarų pasirašė Lietuvos nepriklausomybės aktą, skelbiantį, kad atkuriama Lietuvos Valstybė. Vasario 16-ąją šiemet lietuviai minėjo tikrai išradingai, ne išimtis ir Tverų gimnazija bei visa miestelio bendruomenė: vasario 15 dieną Tveruose iškilmingai paminėtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis. 


Valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas renginys pradėtas šventomis Mišiomis Tverų Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bažnyčioje. Po pamokslo mokytoja, idėjos autorė Erika Laurinaitienė bendruomenei pristatė prasmingą akciją „Nes Tu mums dovanojai Laisvę“. Tverų klebonas Saulius Stumbra tądien pašventino simbolines žvakides ir akcija prasidėjo – gimnazistai vyko į Telšius bei Alsėdžius ir ant dviejų signatarų kapų uždegė padėkos liepsneles. 


Po mišių tveriškių eisena pajudėjo link Nepriklausomybės paminklo Tveruose: ten padėta gėlių puokštė ir sugiedotas Lietuvos himnas.


Paskutinė stotelė – šventinis renginys „Šimtmečio pėdomis“ Tverų kultūros namuose. Renginio metu prasmingais žodžiais, eilėmis ir dainomis pereita per visą šimtmetį paminint svarbiausius istorinius įvykius, prisimenant, kaip siekta Laisvės, kaip už ją kovota, kiek iškentėta. Paskutiniosios bendrai sudainuotos šviesaus atminimo maestro Vytauto Kernagio dainos „Baltas paukštis“ žodžiai visai bendruomenei priminė, kad priešaky – šviesus rytojus: „Gieda paukštis virš mūsų ir giedos...“


Šių metų Vasario 16-oji – Lietuvos Valstybės gimtadienis. O koks gimtadienis be torto? Tverų gimnazijos bendruomenė – mokiniai, jų mamos, mokytojai ir administracija – susibūrė ir iškepė kelis šimtus gardžių keksiukų, iš kurių buvo suformuota simbolinė saldi trispalvė. Po renginio, gimnazijos direktorės Gitanos Kužmarskytės bei Tverų seniūno Antano Zalepūgo tartų sveikinimo žodžių, po išdalintų padėkų susirinkusieji neskubėjo skirstytis: bendravo, vaišinosi keksiukais ir gardžia žolelių arbata, su džiaugsmu širdyje šventė prasmingą šventę – mūsų Valstybės atkūrimo šimtmetį ir dėkojo signatarams už dovanotą Laisvę.

Tverų gimnazijos informacija

 

Akimirkos iš šventės.https://youtu.be/ubV_Fd5Jg74



1 slide SineWave