Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Kuriančių Tveriškių vakaronė

Paskelbta 2018-11-06

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Spalio 26 d. Tverų kultūros namuose vyko kuriančių tveriškių ir Tverų bendruomenės vakaras. Šventę pradėjo svečiai iš Klaipėdos - senjorų šokių kolektyvas „Klaipėdos zunda“. Sveikinimo žodį tarė Tverų seniūnijos seniūnas A. Zalepūgas ir Tverų bendruomenės pirmininkas A. Puidokas.

 

Savo nuostabių eilėraščių posmus skaitė rietaviškė, kilusi iš Tverų, Genutė Česnauskienė. Jai talkino skaitovė Kotryna Grabauskaitė. Savo darbus iš medienos pristatė kūrėjų pora, dabar gyvenanti Plungėje, Laima ir Andrius Pečiuliai. Jų kuriami ir gaminami inkilėliai, lesyklėlės ir vėjo malūnėliai džiugino susirinkusius. Vieni vakaro dalyviai įsigijo šių gaminių, kiti užsisakė naujų, treti prašė gamintojų kontaktų, kad galėtų užsakyti vėliau. Saulius Kuzminskis, gyvenantis Tveruose, laisvalaikiu taip pat mėgsta dirbti su medžiu. Jis lengvai gali padaryti stalą, kėdę, šviestuvą ar laiptus, lauko baldus ar bet kokį kitą gaminį iš medžio. Jo darbus vakaro dalyviai galėjo pamatyti skaidrėse. Tik gaila, kad šis kuriantis tveriškis, beveik visus savo darbus darantis kitiems,  mažai išlaikęs savo gaminių nuotraukų.  Saulius juokavo: „Pagaminti yra nesunku, sunkiausia sumąstyti, ką gaminti“. Dar vieni kūrėjai - Adelė ir Kostantinas Useliai - į kuriančių tveriškių vakarą  atvykti negalėjo. Todėl su jų kūrybos vaisiais – sodybos puošybos elemtais, kuriuos šeimininkai gamina savo rankomis, vakaro dalyvius supažindino  viena iš šio vakaro rengėjų I. Liškuvienė.  A. ir K. Uselių darbai buvo rodomi skaidrėse. Jų sodyba daugelį metų buvo  Tverų seniūnijos ir Rietavo savivaldybės  gražiausiai tvarkomų sodybų gretose.

 

Vakaro programą rengė ir vakarą vedė Tverų kultūros namų meno vadovas Arūnas Gedmantas. Pasibaigus kūrėjų prisistatymui, vakarą tęsė dainos, šokiai ir žaidimai. Vakaronės dalyvius  linksmino muzikantai iš Klaipėdos.

 

Tverų kultūros namų informacija



1 slide SineWave