Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

FOTOGRAFIJŲ PARODA!!!

Paskelbta 2017-10-24

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

           Š. m. lapkričio 6 d. 13 val.  Tverų gimnazijos vestibiulyje vyks Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus dr. Jono Sąlygos fotografijų parodos ,,Jūros impresija” atidarymas.

                                        Maloniai visų laukiame!

 

Jūros impresija

Vaikystėje skaptavau medinius laivelius, leidau juos pasroviui Luknės, kuri įteka į Dubysą, upeliu, vildamasis, kad šie mano rankų kūriniai pasieks ne tik marias, bet ir jūrą. Jūra žadino mano svajones.

 

Norėjau tapti kapitonu. Ūgtelėjęs jai kūriau dainas. Vėliau pasirinkau gydytojo profesiją, tačiau karjeros ir gyvenimo kelias mane vis tiek atvedė prie jūros. Prieš keletą metų pasiėmiau ir fotoaparatą, kurio objektyvą taip pat nukreipiau į jūrą.

 

Niekada nebuvau fotografijos profesionalas, tačiau dar mokykloje ir studijų metais į rankas paimdavau juostinį aparatą. Mėgau įamžinti įvairius renginius, o vėliau pats ryškinti nuotraukas. Atsiradus skaitmeninei fotografijai viskas tapo lyg ir paprasčiau. Tačiau jūra nepripažįsta to, kas paprasta.

 

Per keletą metų ir keliolika tūkstančių padarytų kadrų supratau – jūra niekada nepozuoja. Turi suspėti su ja, arba kantriai laukti akimirkos, kuria nustebintum pats save. Jos belaukiant, arba jau gėrintis užfiksuotais kadrais, užvaldo emocija,  kurią norisi išreikšti žodžiais. Tokia manoji jūra, tokia manosios jūros impresija.  

 

 

                                                                                   Jonas Sąlyga



1 slide SineWave