Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Eurobusas gyventojus įtraukė į žaidimus apie euro įvedimą

Paskelbta 2014-09-15

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Informacinę kampaniją apie euro įvedimą Lietuvoje vykdantis Eurobusas lankėsi Rietavo savivaldybėje. Į Daugėdus, Tverus ir Rietavą atvykusi specialistų komanda suteikė gyventojams aktualią informaciją, kvietė dalyvauti interaktyviose veiklose. Planuojama, kad iki š. m. lapkričio mėnesio pradžios Eurobusas aplankys visas 60 Lietuvos savivaldybių, kuriose surengs po 3 renginius skirtingose savivaldybės vietose.

 

Tveruose prie Eurobuso atėjęs seniūnas Antanas Zalepūgas kelią prasiskinti turėjo per būrį mokinukų. Pastarieji savo žinias apie euro įvedimą demonstravo žaisdami interaktyvų žaidimą bei dalyvaudami viktorinoje. „Džiaugiuosi, kad Eurobusas užsuko ir į mūsų miestelį. Gyventojai aktyviai domisi euro įvedimu, o čia turėjo galimybę gauti jiems aktualią informaciją. Ir moksleiviai įdomia forma gavo žinių“, - Eurobuso apsilankymą įvertino Tverų seniūnas.

 

Po Lietuvos miestelius keliaujančio Eurobuso tikslas – informuoti gyventojus svarbiausiais su euro įvedimu susijusiais klausimais. Gyventojai gali sužinoti ne tik kur, kada ir kaip reikės išsikeisti litus į eurus, bet ir pamatyti, kaip atrodys euro banknotai, pasitikrinti savo žinias apie kitas euro zonos šalis.

 

Eurobusu po Lietuvą keliauja apmokyti, apie euro įvedimą gerai informuoti specialistai, kurie pasirengę atsakyti į dažniausiai gyventojams kylančius klausimus. Pagrindinių Eurobuso komunikacinių priemonių pagalba: viktorinų, interaktyvių žaidimų „Euro ekspertas“, „Atpažink euro banknotą“, „Europa“, „Euro pirkiniai“ piliečiai gali pagilinti savo žinias ir gauti atsakymus į su euru susijusius klausimus. Žaidimai parengti patraukliai, taikant naujausias technologijas ir interaktyvius sprendimus. Tai padeda informaciją pateikti įdomiai ir žaismingai, ją lengviau įsiminti. Žaidimų dalyviai gali laimėti ir prizų.

 

Apie Eurobuso keliones gyventojai taip pat bus informuojami ir žaidimų radijo stotyse metu. Klausytojai išgirs gerai Lietuvoje žinomų žmonių pasisakymus apie euro naudą ir turės atspėti, kas jie tokie. 

 

Rugsėjo pradžioje Euroturo programą papildys seminarai gyventojams ir verslo atstovams. Iki gruodžio pabaigos 60-tyje Lietuvos savivaldybių numatyta surengti mažiausiai 70 seminarų, kurių metu į gyventojams ir verslininkams rūpimus klausimus atsakys Finansų ministerijos, Lietuvos banko, Ūkio ministerijos ir kitų institucijų atstovai.

 

Euras Lietuvoje įvedamas nuo 2015 metų sausio 1 d. Ji taps devynioliktąja euro zonos nare. Euro įvedimo kursas Lietuvoje – 3,4528 lito už 1 eurą.   

 

Lietuvos gyventojams aktuali informacija apie eurą teikiama interneto svetainėje www.euras.lt, taip pat nemokama telefono linija 8 800 34528.

 

Daugiau informacijos:

Rūta Undro

+370 671 989 02

ruta@ministerium.lt



1 slide SineWave