Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Apžiūra - konkursas Geriausiai tvarkomas sklypas

Paskelbta 2019-07-16

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

         Jau tapo tradicija, kasmet,  birželio mėnesį organizuoti apžiūrą-konkursą ,,Geriausiai tvarkomas sklypas”. Šiemet birželio  17-19 d. komisija aplankė daugiau nei 200 sodybų Tverų seniūnijoje.

        Apžiūros-konkurso tikslas – skatinti mūsų seniūnijos gyventojus puoselėti savo namų valdas, norą išradingai tvarkyti gyvenamas teritorijas, ugdyti gyventojų kūrybiškumą, grožio jausmą, išsaugoti  aplinkos tvarkymo tradicijas, ekologiškai švarią ir tvarkingą aplinką.

         Konkurso pirmasis etapas vyko seniūnijoje – čia išrinkti geriausiai tvarkomi sklypai, o paskui geriausius iš jų renka savivaldybės sudaryta komisija.

 Vis daugiau  gyventojų gražiai tvarkosi ne tam, kad kažkas atvažiuotų, pažiūrėtų ir įvertintų, o patys dėl savęs. Susidaro įspūdis, kad vis daugiau žmonių ne patys tarnauja savo kiemui, o tas kiemas jiems tarnauja. Kuo toliau, tuo daugiau ženklų, kad jie ten gyvena, leidžia laisvalaikį: savo kieme jie susikuria ir poilsio zoną, ir gėlyną, daržą, šiltnamį, alpinariumą, sporto zoną. Yra šeimininkų, kuriuos sutinki basomis vaikščiojančius po žolę ir tuo besidžiaugiančius, kaip ir tuo, kad gerą dešimtmetį  puoselėdami aplinką, ją tikrai gražią susikūrė. Mes norime, kad žmonės mylėtų savo gyvenvietę, kad jiems būtų smagu būti sutvarkytame kieme, ir labai džiaugiamės, kad apsilankius, žmonės sutinka pasidalyti savo grožiu su kitais. Džiugu, kad iš dalies tokių žmonių dėka mūsų seniūnija tampa gražesnė.

      Dažnai klausiama, ar reikia tokių rinkimų iš viso? Žinoma, kad reikia. Nors, dažniausiai gražiausios sodybos kasmet tampa apkalbų objektu ir sukelia šaršalą: vieni žavisi, kiti peikia, treti komisiją kritikuoja, kad nekompetetinga. Graži sodyba yra ir menas,  ir mokslas, o vertintojų pas mus Lietuvoje panašiai tiek, kiek neetatinių krepšinio teisėjų.

      Turėkite ir jūs savo nuomonę: sujunkite ją iš vaikystės prisiminimų, skaitytų knygų, kelionių, savojo estetikos suvokimo ir sveiko proto.

 

                                                Apžiūros – konkurso ,,Geriausiai tvarkomas sklypas” komisija



1 slide SineWave