Tverų Logotipas
Mūsų rėmėjai:
Tverų herbas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija Lietuvos Leader Leader Kaimo Plėtros Fondas

Advento vainikas

Paskelbta 2021-11-26

Atgal į visas naujienas

Naujienos nuotrauka

Tikriausiai visi pastebėjote, kad prie varpinės  yra advento vainikas  – tai dar vienas artėjančių švenčių simbolis, kviečiantis susitelkti, sustoti, primenantis Dievo pažadus ir viltį.

       Visame katalikiškame pasaulyje advento vainiką išpopuliarino popiežius Jonas Paulius II, kurio pontifikato metu advento vainikas pradėtas įrenginėti šalia Šventojo Petro aikštėje statomos prakartėlės ir Kalėdų eglės.

      Taigi advento vainikas – tai savotiškas kalendorius, ženklinantis artėjančią Kalėdų šviesą, nes su kiekvienu advento sekmadieniu vainikas vis šviesesnis – iš pradžių dega viena žvakė, paskui dvi, trys ir – keturios… Mes laukiame Kristaus atėjimo. Su kiekvienos žvakės įžiebimu išsisklaido vis daugiau tamsos, nes Jo atėjimo laikas artėja,  Kūdikėlis, kurio laukiama, yra karalius, savo šviesa nugalintis tamsą.

Laukdami pirmojo advento sekmadienio, kviečiame prisiminti advento vainiko istoriją bei įdomias tradicijas ir taip pat nusipinti savo advento vainiką.

 

     Pirmasis advento sekmadienis nurodo į Viltį. Žiebiama pranašo žvakė, primenanti apie Jėzaus atėjimą.

    Antrasis sekmadienis kreipia į Tikėjimą. Žiebiama Betliejaus žvakė, primenanti apie Marijos ir Juozapo kelionę į Betliejų.

    Trečiasis kreipia Džiaugsmo link. Žiebiama piemens žvakė, primenanti pasaulio patirtą džiaugsmą gimus Kristui.

      Ketvirtasis advento sekmadienis kreipia į Ramybę. Žiebiama angelo žvakė, primenanti angelų žinią: „Garbė Dievui aukštybėse, o žemėje ramybė jo mylimiems žmonėms!“

Dėkojame Loretai, Vaidai ir Aurelijai už iniciatyvą, kūrybingumą ir įdėtą triūsą puošiant advento vainiką.

 



1 slide SineWave